Skip to content

Technische Dienst

Kanto

Meer dan genoeg uitdaging voor jou als monteur!

Wij zijn een innovatief bedrijf en met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Het eerste wat je opvalt als je onze hightech fabriek binnenstapt zijn de intelligente AGV-oplossingen, robots en de 450 meter lange productielijnen. Wij blijven innoveren, waardoor je hier elke dag werkt met de nieuwste technologieën in de foodbranche.

Collega aan het woord

Roel

Leerling monteur Technische Dienst

"Ik werk momenteel 4 dagen in de week bij Merba en ga woensdag naar school. Dat is voor mij erg fijn want het breekt de week. Ik zit in mijn examenjaar en volg vooral praktijk lessen. Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe technieken hier. Het staat nooit stil en dat is erg leuk om daaraan mee te mogen werken. Omdat je natuurlijk met voeding werkt, werk je altijd in een schone werkomgeving, wat ik erg prettig vind."

Heb je altijd al aanleg gehad voor techniek?

‘’Eigenlijk wel, het zit in mijn familie en ben altijd wel bezig geweest met techniek. Als ik dan bijvoorbeeld zo’n bestuurbare auto kreeg met Sinterklaas, haalde ik die altijd uit elkaar en ging ik er met plakband allemaal dingen op plakken, dus het zit wel in mijn bloed ja’’.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Als monteur werk je met 3 andere monteurs in een ploeg. Roel begint elke dag met de ploegenoverdracht, daarin bespreken ze wat de voorafgaande ploeg heeft meegemaakt en wat ze gaan doen. Wanneer er een telefoontje gaat loopt of fietst Roel snel naar de plek waar de storing zich afspeelt en gaat hij het oplossen. ‘’Ik vraag en kijk eerst wat er aan de hand is en dan ga ik eigenlijk zelf op onderzoek uit. Dat vind ik ook echt het leukste van mijn werk, het zoeken naar een storing en het zelf kunnen oplossen. Dat geeft je echt voldoening en een trots gevoel! Daarbij is elke dag anders en is er meestal wel weer iets nieuws wat je kan oplossen."

Hoe vind je het om mee te draaien in een drie ploegen systeem?

‘’Het heeft natuurlijk zijn voor en nadelen. Wat ik er fijn aan vind is dat je met een drieploegen systeem wel altijd weekend hebt en je hebt genoeg vrije tijd. ‘’ Als Roel om 14:00 uur klaar is met werken heeft hij nog zijn hele middag vrij. ‘’Dan ga ik bijvoorbeeld naar de sportschool en dan is het daar lekker rustig.’’

Welke uitdagingen kom je tegen tijdens je werk?

Roel geeft aan dat er nog erg veel te leren valt bij het afstellen van machines. ‘’Het vraagt erg veel precisie en daar heb je echt gevoel voor nodig. Als ik er niet uit kom heb ik gelukkig collega’s rondlopen die er gespecialiseerd in zijn.’’ Roel geeft aan een goede band met zijn collega’s te hebben. ‘’Als ik iets vraag komen ze mij altijd helpen. Er is een goede sfeer. Iedereen is eerlijk tegen elkaar en je krijgt op een positieve manier feedback."