Overslaan naar content

Technische Dienst

Kanto

Meer dan genoeg uitdaging voor jou als monteur

Wij zijn een innovatief bedrijf, en door te werken met de nieuwste technieken een koploper in automatisering. Het eerste wat je opvalt als je onze High Tech fabriek binnenstapt zijn de intelligente AGV-oplossingen, robots en de 450 meter lange productielijnen. Wij blijven innoveren, waardoor je hier elke dag mag werken met de nieuwste technologieën in de foodbranche.

Collega aan het woord

Roel

Leerling monteur Technische Dienst

"Ik werk momenteel 4 dagen in de week bij Merba en elke woensdag ga ik naar school. Ik zit in mijn examenjaar en volg vooral praktijk lessen. Er wordt veel geïnvesteerd in nieuwe technieken hier bij Merba. Het staat nooit stil en dat is erg leuk om daaraan mee te mogen werken. Omdat we hier met voeding werken is de werkomgeving altijd schoon, dat vind ik erg prettig.”

Heb je altijd al aanleg gehad voor techniek?

‘’Eigenlijk wel, het zit in mijn familie en zelf ben ik altijd wel bezig geweest met techniek. Als ik dan bijvoorbeeld een bestuurbare auto kreeg van Sinterklaas, haalde ik die altijd direct uit elkaar en ging ik er met plakband allemaal dingen op plakken. Dus de interesse voor techniek zit wel in mijn bloed ja’’.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Als monteur werk je met 3 andere monteurs in een ploeg. Roel begint elke dag met de ploegenoverdracht, daarin bespreken ze wat de voorafgaande ploeg heeft meegemaakt en wat ze gaan doen. Wanneer er een telefoontje gaat loopt of fietst Roel snel naar de plek waar de storing zich afspeelt en gaat hij het oplossen. ‘’Ik vraag en kijk eerst wat er aan de hand is en dan ga ik eigenlijk zelf op onderzoek uit. Dat vind ik ook echt het leukste van mijn werk, het zoeken naar een storing en het zelf kunnen oplossen. Dat geeft je echt voldoening en een trots gevoel! Daarbij is elke dag anders en is er meestal wel weer iets nieuws wat je kan oplossen."

Hoe vind je het om mee te draaien in een drie ploegen systeem?

‘’Het heeft natuurlijk zijn voor en nadelen. Wat ik er fijn aan vind is dat je met een drieploegen systeem wel altijd weekend hebt en je hebt genoeg vrije tijd. ‘’ Als Roel om 14:00 uur klaar is met werken heeft hij nog zijn hele middag vrij. ‘’Dan ga ik bijvoorbeeld naar de sportschool en dan is het daar lekker rustig.’’

Welke uitdagingen kom je tegen tijdens je werk?

Roel geeft aan dat er nog erg veel te leren valt bij het afstellen van machines. ‘’Het vraagt erg veel precisie en daar heb je echt gevoel voor nodig. Als ik er zelf niet uit kom heb ik gelukkig collega’s rondlopen die er gespecialiseerd in zijn.’’

Hij zegt dat hij een goede band heeft met zijn collega’s. ‘’Als ik iets vraag komen ze mij altijd graag helpen. Er is een goede sfeer. Iedereen is eerlijk tegen elkaar en je krijgt op een positieve manier feedback." Dit maakt het fijn om bij Merba te werken.