Sr. MES-programmeur

Functieomschrijving

De lekkerste chocolatechip cookies van de wereld? Grote kans dat deze gemaakt worden in de 50.000 m² industriële koekjesfabriek van Merba in Oosterhout. In onze fabriek worden ambachtelijke koekjes gebakken, verpakt en klaargemaakt voor verzending voor nationale en internationale private labels in meer dan 80 landen. Merba stelt hoge eisen aan kwaliteit, voedselveiligheid en maatschappelijke duurzaamheid. Onze medewerkers zijn een sterk en cruciaal element in Merba’s productie, waar innovatie en automatisering centraal staan.

Wij zijn per direct op zoek naar versterking voor ons IT team. Ben jij iemand die niet (meer) van project naar project wil gaan? En wil je de impact van jouw resultaten blijven volgen? Dan is dit jouw baan! 


De functie
Vind jij het leuk om met jouw software expertise mee te werken aan het verder automatiseren van ons bedrijf? Automatisch grondstoffen doseren, degen mixen, pakjes tellen, robots aansturen, dozen stapelen, pallets boeken, rijden met automatische magazijnkranen en nog veel meer...  Lees dan verder!


Merba heeft een sterke focus op automatisering en werkt veel samen met partners. Ter verbreding van de eigen kennis willen we ons bestaande ICT team uitbreiden met een Software Engineer voor onze MES (Manufacturing Execution System) software. Binnen Merba wordt jij de ‘MES-programmeur’ en met jouw software zorg je voor een juiste aansturing van mensen en machines in ons high-tech machinepark. Jouw focus ligt op programmeren, maar je gaat ook meedenken in het conceptuele ontwerp, intuïtieve userinterfaces, support leveren tijdens inbedrijfname en het servicen van de bestaande software. Je kunt hierbij altijd terugvallen op de kennis en ervaring van onze partners en op jouw collega's uit het IT team en staat er dus zeker niet alleen voor!

Voor je werkelijk kunt beginnen is het van groot belang dat je bekend wordt met de bestaande software. Je gaat tijd investeren in het uitzoeken van de werking van de software en verzorgt daarbij ook de benodigde commentaren en documentatie.

Je gaat aan de slag om HET aanspreekpunt te worden voor inhoudelijke vragen over de MES software, voordat we antwoorden moeten gaan halen bij onze partners.

Om de projectvoortgang en -doelen te bewaken maken we gebruik van een agile werkwijze. Samen met de applicatie specialist denk je na over het opdelen van de projecten in kleinere stukjes en hoe deze te verdelen over de partners en jouw eigen capaciteit.

Tenslotte bewaak je de kwaliteit van de opgeleverde software van onze partners.

Merba heeft een team met veel ervaring in het automatiseren van een food-process, zij maken jou graag wegwijs!Wat bieden wij jou?
Je komt te werken in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland. Dit mooie hightech familiebedrijf biedt jou de mogelijkheid om mee te groeien! De salarismogelijkheden zijn gunstig, afhankelijk van jouw niveau, mogelijkheden, ervaring en opleiding. Ook bieden wij jou:

 • Lekkere koekjes;
 • Een moderne werkplek
 • Flexibele werktijden;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, collectieve verzekeringen en een goed pensioen; 
 • Een afwisselende functie in een internationale werkomgeving en een gezellig team.

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega?

Wij zijn op zoek naar een proactieve collega die softwarekennis en -ervaring in het automatiseren van productieprocessen meebrengt naar ons team.

De ideale kandidaat is gedreven, zelfstandig en proactief, durft mee te denken en kritische vragen te stellen, is in staat om in de dynamische omgeven structuur aan te brengen maar blijft hierin wel flexibel en heeft affiniteit met productieprocessen. 

 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau
 • Je bent in geval van incidenten ook bereikbaar buiten kantoortijden
 • Je hebt circa 10 jaar werkervaring als (MES)programmeur
 • Je hebt een goede kennis van databases (SQL/MySQL), stored procedures, queries, etc.
 • Je beheerst HTML(5), C++, C#, JSON/XML, JQUERY, SOAP en Javascript
 • Je hebt (enige) kennis van PLC’s en hoe met deze te communiceren

Vind jij het geweldig om productieprocessen van A tot Z te automatiseren en herken jij jezelf in bovenstaand profiel?

Dan zijn wij op zoek naar jou!


Kom jij ons team versterken?
De werving voor deze vacature is uitbesteed aan IT8. 

Heb je interesse dan bel of app je met Eva, via 06-45116097 of mail je naar e.venhuizen@it-8.nl