Skip to content

QHSE Manager

Oosterhout, Noord-Brabant€ 4.800 - € 6.500 per maandKwaliteit

Functieomschrijving

Zegt Merba je niet zoveel? Toch weten we zeker dat je onze koekjes kent die veelal onder private label in de winkels liggen. In 2020 hebben wij het predicaat Koninklijk toegekend gekregen. Een kroon op het werk van ons familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar de lekkerste koekjes ontwikkelt, produceert en verpakt voor klanten over de hele wereld. We zijn enorm trots op onze 75.000 m² moderne, industriële bakkerij in Oosterhout. Onder onze Koninklijke status bouwen we dagelijks door aan onze moderne fabriek waarbij de afzet inmiddels is uitgebouw over 80 landen. In een 3 ploegendienst met 360 medewerkers produceren wij een groot assortiment aan koekjes. Merba is een innovatief bedrijf en met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Door constante groei en optimalisatie van onze organisatie zijn wij voor onze Quality Health Safety & Environment afdeling op zoek naar een QHSE Manager die samen met ons de volgende stap gaat zetten naar verdere professionalisering.


De Rol
Als QHSE Manager ben je verantwoordelijk voor de QHSE afdeling in de breedte waarin QA en QC reeds is vertegenwoordigd en waarbij de Health en Safety verantwoordelijkheden verder vormgegeven moeten worden. Deze laatste 2 afdelingen zijn versnipperd in de organisatie en we willen graag met jou bepalen hoe wij deze het beste in je QHSE afdeling kunnen integreren c.q. borgen.

De QHSE-afdeling is verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van Quality Health Safety & Environment en borging van bijhorende management systemen. Ook is de afdeling belast met het vertalen van klanteneisen en draagt deze zorg voor een juiste verantwoording van dit alles in klantenportals. Met je medewerkers ben je dagelijks bezig om te voldoen aan de vraag van onze klanten aangaande kwaliteit en gestelde voorschriften vanuit klant en Europese/ lokale specifieke wet- en regelgeving. Daarbij voert men controles uit op voedselveiligheid, grondstoffen, verpakkingen, eindproducten inclusief nieuwe samples. Tevens zorg je ervoor dat Merba in staat is te voldoen aan de vele vernieuwingen op het gebied van sustainability en corporate responsibility vraagstukken vanuit overheden en maatschappelijke ontwikkelingen.

Met jouw coachende leiderschapsstijl geef jij leiding aan een team van 5 collega’s, en indirect stuur je de HBHV-organisatie aan en ben je verantwoordelijk voor de RI&E. In jouw adviserende en ondersteunde rol houd jij je o.a. bezig met het uitzetten van lijnen, procesverbeteringen en compliancy. Daarbij schakel je tussen de verschillende niveaus van de organisatie van strategisch tot operationeel in de lijn om vervolgens constructief maar daadkrachtig aan de slag te gaan. Daarmee weet jij draagvlak te creëren om met jouw visie en strategie de afdeling naar een volgend niveau te krijgen. Jij bent de verbinder tussen diverse afdelingen die binnen je verantwoordelijkheidsgebied betrokken zijn als het gaat om kwaliteits-, veiligheids- en milieunormen.

De QHSE Manager rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur van Merba.


Taken & Verantwoordelijkheden

 • Het optimaliseren, borgen en juist uitvoeren van het beleid op gebied van QHSE;
 • Stuurt de afdeling QHSE en HBHV aan en draagt zorg voor een juiste naleving van de regels en procedures, tevens ben je verantwoordelijk voor de RI&E;
 • Adviseren van het MT t.a.v. prioriteiten bij investeringen of oplossingen van afwijkingen op gebied van QHSE op basis van risico-inschatting;
 • Bijhouden van nationale en internationale wet- en regelgeving en tijdig anticiperen op wijzigingen die invloed hebben op het QHSE-beleid;
 • Registratie en beheer van interne en externe afwijkingen (CAPA beheer) en rapportage hiervan aan MT en organisatie;
 • Ondersteunt de organisatie in (technische) projecten en trainingen;


Wat bieden wij?
Een functie met mooie uitdagingen. De salarismogelijkheden zijn gunstig (€4.800,00 - €6.500,00 bruto per maand voor 40 uur per week) en worden medebepaald naar ervaring en achtergrond en we zijn aangesloten bij de CAO Zoetwaren. Ook bieden wij jou:

 • Een fijne werkomgeving in ons moderne kantoor en productieomgeving in Oosterhout;
 • Veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid binnen je functie;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;

Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. collectieve verzekeringen, winstdeling en een goed pensioen.

Vereisten

Ben jij onze nieuwe collega?
De ideale kandidaat is een pragmatische manager met sterke (people)management skills waarbij hij/zij weet wat er speelt binnen het bedrijf. Herken jij jezelf ook in onderstaande vereisten? Dan zijn wij een match!

 • In het bezit van minimaal een HBO diploma, bij voorkeur in de richting van Voedingsmiddelentechnologie;
 • Minimaal 10 jaar ervaring op het gebied van QHSE;
 • Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring;
 • Kennis van actuele wet- & regelgeving, certificering IFS, GMP+, RSPO, Rainforest Alliance en Fair Trade, GHG systemen;
 • Bekend met het werken in ERP- en CRM-systemen;
 • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels (zowel in woord als in geschrift). Duits een pré.

Enjoy the team!

Denk je dat wij bij elkaar passen? We ontvangen graag je motivatie en cv. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met Pierre Oomen, HR Manager, via 06-25005528 of werken@merba.com.

Details

Wilhelminakanaal Noord 2, Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.800 - € 6.500 per maand
Kwaliteit

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Details

Wilhelminakanaal Noord 2, Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.800 - € 6.500 per maand
Kwaliteit