Skip to content

Process Engineer Automation (32-40 uur)

Oosterhout, Noord-Brabant€ 4.100 - € 5.200 per maandICT

Functieomschrijving

Ambachtelijke koekjes bakken in een volledig geautomatiseerde hightech fabriek. Dat vraagt wat van onze productieprocessen. Als Process Engineer Automation weet jij als geen ander wat er voor nodig is om processen zo efficiënt en effectief mogelijk te laten verlopen. Bij Merba zoeken we altijd naar wat beter, sneller, efficiënter en duurzamer kan. Heb jij als Process Engineer Automation een coördinerende en vooruitziende blik? En zie jij het als een uitdaging om binnen een dynamische omgeving Merba klaar te stomen voor de toekomst? Lees dan snel verder!

De functie
Als Process Engineer ben je verantwoordelijk voor de dagdagelijkse operationele bewaking van onze procesvoering van onze productie-installaties. Je levert support aan onze productie als er een complexe storing is. Samen met de technische dienst, IT-collega’s, leveranciers en productie zorgen jullie ervoor dat de PLC’s, machines en automation processen optimaal draaien. Je observeert en analyseert de huidige productieprocessen en zorg ervoor dat de uitkomsten hiervan worden geborgd. Je bent sterk in het doorgronden van processen, weet verbanden te leggen en maakt hierbij ook de vertaalslag naar de praktijk. Valt er iets te winnen in bijvoorbeeld snelheid, productiekosten of kwaliteit? Dan help je met het bedenken, ontwerpen, opstellen en implementeren van verbetervoorstellen. Je hebt een actieve rol binnen verschillende lopende en nieuwe projectgroepen. Na de implementatie test je of de wijzigingen de gewenste resultaten oplevert en lever je support aan het productieteam met bijvoorbeeld training van nieuwe werkwijzen. Kortom; als Process Engineer ben je betrokken in de hele projectcyclus, van het functioneel ontwerp tot implementatie van de technische specificaties tot aan oplevering en aftercare.
Kom jij ons hechte IT-team versterken? Ons team bestaat uit 4 andere collega’s met elk hun eigen expertise gebied (MES, Dynamics AX, data analist en infrastructuur) en wordt aangestuurd door Bas (onze IT manager). “Hands-on” en “no-nonsens” zijn termen die we hoog in het vaandel hebben staan, waarbij humor op de werkvloer niet mag ontbreken. Deze nieuwe functie is ontstaan omdat we onze MES collega de ruimte willen geven om binnen zijn functie verder te laten groeien. Je krijgt de vrijheid om de regie te pakken in je werk en onze platte bedrijfscultuur biedt ruimte voor eigen inbreng. Nieuwe ideeën en initiatieven worden erg gewaardeerd.

Over Merba
Zegt Merba je niet zoveel? Toch weten wij zeker dat je ons kent! In 2020 hebben wij het predicaat Koninklijk toegekend gekregen. Een kroon op het werk van ons familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar de lekkerste koekjes ontwikkelt, produceert en verpakt voor klanten over de hele wereld. We zijn enorm trots op onze 50.000 m² moderne, industriële bakkerij in Oosterhout. Onder onze Koninklijke status bouwen we dagelijks door aan onze moderne fabriek waarbij de afzet inmiddels is uitgebouw over 80 landen. In een 3 ploegendienst met 360 medewerkers produceren wij een groot assortiment aan koekjes veelal onder private label. Merba is een innovatief bedrijf en is met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Het eerste wat je opvalt als je onze hightech fabriek binnenstapt zijn de intelligente AGV-oplossingen, robots en de 450 meter lange productielijnen allemaal aangestuurd vanuit ons (customized) automatiseringslandschap

Wat bieden we jou?
De salarismogelijkheden zijn gunstig (€4.100,00 - €5.200,00 bruto per maand voor 40 uur per week) en we zijn aangesloten bij de cao Zoetwaren. Ook bieden wij jou:

 • Een zeer uitdagende positie in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland;
 • Een fijne werkomgeving in ons moderne kantoor en productieomgeving in Oosterhout;
 • Je krijgt veel vrijheid om je functie naar eigen inzicht in te vullen en krijgt de ruimte om te groeien binnen je functie;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. collectieve verzekeringen, winstdeling en een goed pensioen.

Vereisten

Functievereisten

Ben jij analytisch sterk en creatief in het bedenken van oplossingen? Herken je jezelf ook in onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je hebt minimaal een HBO opleiding afgerond (bij voorkeur in de richting van IT/ Process Engineering/ Voedingsmiddelentechnologie);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in de procesindustrie en hebt kennis van procestechnologie en -installaties;
 • Je hebt het vermogen om aan meerdere projecten deel te nemen, prioriteiten te stellen en deadlines te halen.
 • Ervaring met databasemanagement en querymethodes zoals MS SQL en SCADA (wonderware / AVEVA) is een pré;
 • Eveneens in het een pré als je bekent bent met de ISA-95 architectuur en diverse PLC technieken;
 • Je bent communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk), waarbij je de Nederlandse én Engelse taal goed beheerst;
 • Je bent altijd op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen in jouw vakgebied.

Interesse?
Denk je dat wij bij elkaar passen? We ontvangen graag je motivatie en cv. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure, kun je contact opnemen met Elena via 06-83904349. Heb je vragen over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Bas via 06-11056270.

Details

Wilhelminakanaal Noord 2, Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.100 - € 5.200 per maand
ICT

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Details

Wilhelminakanaal Noord 2, Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
€ 4.100 - € 5.200 per maand
ICT