Skip to content

MES Functioneel Design Engineer

Oosterhout, Noord-Brabant€ 3.500 - € 4.100 per maandICT

Functieomschrijving

Zegt Merba je niet zoveel? Toch weten wij zeker dat je ons kent! In 2020 hebben wij het predicaat Koninklijk toegekend gekregen. Een kroon op het werk van ons familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar de lekkerste koekjes ontwikkelt, produceert en verpakt voor klanten over de hele wereld. We zijn enorm trots op onze 50.000 m² moderne, industriële bakkerij in Oosterhout. Onder onze Koninklijke status bouwen we dagelijks door aan onze moderne fabriek waarbij de afzet inmiddels is uitgebouw over 80 landen. In een 3 ploegendienst met 360 medewerkers produceren wij een groot assortiment aan koekjes veelal onder private label. Merba is een innovatief bedrijf en is met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Het eerste wat je opvalt als je onze hightech fabriek binnenstapt zijn de intelligente AGV-oplossingen, robots en de 450 meter lange productielijnen allemaal aangestuurd vanuit ons (customized) automatiseringslandschap.

Wij zijn op zoek naar een MES Engineer met coördinerende en vooruitstrevende blik die het huidige MES systeem beheert en meebouwt aan de verdere ontwikkeling van het MES / Scada landschap binnen Merba. Zie jij het als een uitdaging om binnen een dynamische omgeving Merba klaar te stomen voor de toekomst? Lees dan snel verder!


De functie

Als MES Engineer ben je verantwoordelijk voor de volledige procesbewaking van de MES systemen en levert support waar nodig is aan de technische dienst, IT, leveranciers en/of aan de operatie. Daarbij houd jij je bezig met het ontwerpen van MES oplossingen voor nieuwe projecten en systematische veranderingen in de organisatie. Je maakt gebruik van zowel bestaande als nieuwe technieken om tot slimme oplossingen te komen om zo onze (productie)processen sneller, efficiënter en duurzamer te laten verlopen. Aan jou de taak om vooraf MES vraagstukken vanuit de organisatie te definiëren, bedrijfsprocessen te analyseren en de vertaalslag te maken naar de praktijk. Je bent sterk in het doorgronden van processen en het leggen van verbanden. Met jouw kritisch houding durft je door te vragen om de onderste steen boven te krijgen en ervoor te zorgen dat belangrijke details niet over het hoofd worden gezien. Jij weet als geen ander hoe je projecten coördineert en stakeholders tijdig betrekt in nieuwe projecten. Kortom; als MES Engineer ben je betrokken in de hele projectcyclus, van het functioneel ontwerp tot implementatie van de technische specificaties tot aan oplevering en aftercare.

Je bent onderdeel van een klein, maar hecht IT-team en wordt aangestuurd door de IT manager. Het team bestaat uit 4 zeer kwalitatieve en zelfstandige teamleden met elk hun eigen expertise gebied (MES, Dynamics AX, data analist en infrastructuur). “Hand-on” en “no-nonsens” zijn termen die we hoog in het vaandel hebben staan, waarbij humor op de werkvloer niet mag ontbreken. In deze functie krijg je de vrijheid om de regie te pakken in je werk. Onze platte bedrijfscultuur biedt ruimte voor eigen inbreng en nieuwe ideeën en initiatieven worden erg gewaardeerd.


Wat bieden we jou?

De salarismogelijkheden zijn gunstig (€3.500,00 - €4.100,00 bruto per maand voor 40 uur per week) en we zijn aangesloten bij de CAO Zoetwaren. Ook bieden wij jou:

  • Een zeer uitdagende positie in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland;
  • Een fijne werkomgeving in ons moderne kantoor en productieomgeving in Oosterhout;
  • Je krijgt veel vrijheid om je functie naar eigen inzicht in te vullen;
  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. collectieve verzekeringen, winstdeling en een goed pensioen.

Vereisten

Functievereisten

  • Beschikt over een HBO werk- en denkniveau (opleiding gevolgd in de richting van IT/ Process Engineering );
  • Minimaal 5 jaar ervaring in een productieomgeving;
  • Ervaring met databasemanagement en querymethodes zoals MS SQL en SCADA (wonderware / AVEVA);
  • Kennis van de ISA-95 architectuur en diverse PLC technieken;
  • Communicatief vaardig, waarbij je de Nederlandse én Engelse taal goed beheerst;

Interesse?
Denk je dat wij bij elkaar passen? We ontvangen graag je motivatie en cv. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met Elena, via 06-83904349 of werken@merba.com.

Details

Wilhelminakanaal Noord 2, Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.500 - € 4.100 per maand
ICT

of

Apply with Indeed onbeschikbaar

Details

Wilhelminakanaal Noord 2, Oosterhout, Noord-Brabant, Nederland
€ 3.500 - € 4.100 per maand
ICT