Leerling Monteur (BBL of starter)

Functieomschrijving

Ter uitbreiding van ons vaste team monteurs zijn wij op zoek naar technisch talent. Zowel een leerwerkplek BBL/BOL als een uitdagende startersfunctie behoren tot de mogelijkheden. Omdat Merba continu blijft innoveren werk je met de nieuwste technologieën in de foodbranche. Wij bieden jou de mogelijkheid om, net als Jan-Willem, jezelf te ontwikkelen tot allround technisch monteur of als specialist in:

 • Elektrotechniek
 • Mechanica
 • Pneumatiek

Het team dat jij gaat versterken bestaat uit 3 allround senior Storings- en onderhoudsmonteurs, zij delen graag hun ruime kennis met jou. Tijdens jouw leertraject bij Merba krijg jij steeds meer verantwoordelijkheid voor het beheer van de installaties, de apparatuur, en de meet- en regelsystemen op de verschillende afdelingen. Samen met jouw collega’s van de technische dienst staan jullie altijd klaar voor technische vragen en hulp aan onze productie. Je verricht zowel preventief als correctief onderhoud. Ook denk je mee aan procesverbeteringen.


Omdat onze productieomgeving is ingericht met state-of-the-art machines, robots en installaties kom je complexe technische vraagstukken tegen. Daarom is het van belang dat je ambitie hebt om minimaal MBO niveau 4 te behalen of net hebt afgerond.


Als jij nog geen gekwalificeerd MBO 4 diploma hebt behaald biedt Merba jou, als erkend leerbedrijf, de mogelijkheid om deze opleiding te behalen via een BBL-leertraject in de richting van Mechatronica of Technicus Engineering. Tijdens de opleiding word je intensief begeleid en leer je in de praktijk je kennis toe te passen. Gedurende je opleiding doe je ruime ervaring op. Eén dag in de week ga je naar school om jouw praktijkkennis met de theorie te versterken en keer je de volgende dag vol energie terug op jouw werkplek.


Wat bieden wij jou?

Je komt te werken in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland. Dit mooie hightech familiebedrijf biedt jou de mogelijkheid om mee te groeien! Naast een uitdagende werksfeer en gezellige en behulpzame collega's bieden wij jou ook:

 • Een volwaardig salaris (€ 2.600 - € 3.500 o.b.v. 36 uur incl. 20% ploegentoeslag), afhankelijk van jouw niveau, mogelijkheden, ervaring en opleiding, terwijl jij ook je opleiding haalt;
 • Ook na je opleiding volop ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden met ruimte voor trainingen en opleidingen op het gebied van techniek;
 • Wij betalen jouw MBO 4 opleiding, jij gaat naar school in eigen tijd en zet je voor meer dan 100% in;
 • Altijd de beste tools en eigen gereedschap naar keuze;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een winstdelingsregeling, collectieve verzekeringen en een goed pensioen.

Vereisten

Wil jij werken aan een mooie toekomst bij een familiebedrijf dat internationaal actief is?
Heb jij een groot verantwoordelijkheidsgevoel en wil jij blijven ontwikkelen? En herken jij jezelf in onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Jij staat stevig in je schoenen, bent gedreven, proactief en analytisch sterk;
 • Je hebt minimaal een MBO 3 diploma Mechatronica (of vergelijkbaar);
 • Je bent bereid om een MBO 4 opleiding te volgen in de richting van Mechatronica, of hebt dit diploma al behaald;
 • Je bent bereid om te werken in een 3-ploegensysteem (06:00-14:00 / 14:00-22:00 / 22:00-06:00).

Over Merba

De lekkerste chocolatechip cookies van de wereld? Grote kans dat deze gemaakt worden in de 50.000 m2 industriële koekjesfabriek van Merba in Oosterhout. Wij produceren hier koekjes voor nationale en internationale private labels in meer dan 80 landen. In de fabriek worden de koekjes gebakken, verpakt en klaargemaakt voor verzending. Het eerste wat je opvalt als je onze hightech fabriek binnenstapt zijn de intelligente AGV-oplossingen, robots en de 450 meter lange productielijnen. Omdat Merba continu blijft innoveren werk je met de nieuwste technologieën in de foodbranche. Meer dan genoeg uitdaging voor jou als monteur.  


Wil je bij Merba komen werken?

Je kunt je interesse makkelijk kenbaar maken door je gegevens achter te laten of je aan te melden met Indeed. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of over de functie? Dan bel of app je met Jeanine Ubink, via 06-25777975.