IT Manager

Functieomschrijving

Zegt Merba je niet zoveel? Toch weten wij zeker dat je ons kent! In 2020 hebben wij het predicaat Koninklijk toegekend gekregen. Een kroon op het werk van ons familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar de lekkerste koekjes ontwikkelt, produceert en verpakt voor klanten over de hele wereld. We zijn enorm trots op onze 50.000 m² moderne, industriële bakkerij in Oosterhout. Onder onze Koninklijke status bouwen we dagelijks door aan onze zeer moderne fabriek waarbij de afzet inmiddels is verspreid over 80 landen. In een 3 ploegendienst met 360 medewerkers produceren wij een groot assortiment aan koekjes veelal onder private label. Merba is een innovatief bedrijf en is met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Het eerste wat je opvalt als je onze hightech fabriek binnenstapt zijn de intelligente AGV-oplossingen, robots en de 450 meter lange productielijnen aangestuurd vanuit ons (customised) automatiseringslandschap. Wij zijn op zoek naar een IT-manager met een vooruitziende blik die de nieuwste ontwikkelingen in ERP en automatisering op de voet volgt en bij wil dragen aan reductie verpakkingen en andere sustainable projecten. Ben jij ondernemend en heb jij de overtuigingskracht om projecten, samen met je team, tot een goed eindresultaat te brengen? Lees dan snel verder!


De functie

Als IT-manager ben je verantwoordelijk voor de aansturing van ons IT-team én de uitvoering, realisatie en implementatie van al onze IT-projecten en processen. Met jouw energie en persoonlijkheid creëer je een omgeving waarin transparante communicatie en waardering centraal staan. Het team bestaat uit 4 zeer kwalitatieve en zelfstandige teamleden met elk hun eigen expertise gebied (MES, Dynamics AX, Access, infrastructuur en Power BI). Samen werken jullie aan het vernieuwen en verbeteren van onze automatisering om de processen van onze productielijnen nog slimmer en efficiënter in te richten. Ook de projecten en processen voor onze support/ staff-afdelingen behoren tot jouw verantwoordelijkheid. Je houdt je bezig met de coördinatie en uitvoering van alle IT-projecten en ziet erop toe dat projectspecificaties en testprocedures worden vastgelegd, geborgd en deadlines worden gehaald. Waar definiëren en prioriteren een belangrijk onderdeel zijn van je kerntaken. Je bent in contact met veel verschillende mensen en partijen over de werkzaamheden, zowel intern als extern, en bent het eerste aanspreekpunt voor de actuele behoeften vanuit de organisatie. Na de acceptatietesten evalueer je de projecten, zodat we blijven leren. We zoeken een gedreven manager met veel verantwoordelijkheidsgevoel met passie voor het IT-vakgebied. Met jouw sterke communicatieve vaardigheden weet je doelen te bereiken en je professionals in hun kracht te zetten. Ook in hectische omstandigheden houd je het overzicht en stel je prioriteiten.

In deze nieuwe functie krijg je de vrijheid om de regie te pakken in je werk. Onze platte bedrijfscultuur biedt ruimte voor eigen inbreng en nieuwe ideeën en initiatieven worden erg gewaardeerd. Je rapporteert rechtstreeks aan de directeur die verantwoordelijk is voor ons IT-landschap.


Wat bieden we jou?

De salarismogelijkheden zijn gunstig (€ 5.000 – € 6.500 voor 40 uur per week) en we zijn aangesloten bij de CAO Zoetwaren. Ook bieden wij jou:

 • Een zeer uitdagende positie in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland;
 • Een fijne werkomgeving in ons moderne kantoor en productieomgeving in Oosterhout;
 • Je krijgt veel vrijheid om je functie naar eigen inzicht in te vullen;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. een bedrijfswagen naar keuze, collectieve verzekeringen, winstdeling en een goed pensioen.

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega?

De ideale kandidaat heeft veel energie, is ondernemend en weet anderen te inspireren. Je hebt kennis van de ontwikkelingen en trends binnen je vakgebied. En herken je jezelf ook in onderstaand profiel? Dan zijn we op zoek naar jou!

 • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in ICT, informatica bedrijfskunde;
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie binnen een (voedsel)productieomgeving;
 • Je hebt kennis van industriële automatisering, ERP-systemen en Datawarehousing;
 • Je hebt ervaring met het aansturen van een IT-team met professionals;
 • Je bent bekend met Agile en/of Lean Sigma werken en weet dit in de praktijk toe te passen;
 • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.

Interesse?

Denk je dat wij bij elkaar passen? We ontvangen graag je motivatie en cv. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met Jeanine Ubink, HR Adviseur via 06-25777975 of werken@merba.com.