Inkoper grondstoffen (Food)

Functieomschrijving

Zonder grondstoffen geen koekjes! Als operationeel inkoper bij Merba ben jij verantwoordelijk voor het bestellen, afroepen en monitoren van de grondstoffen die we nodig hebben voor productie, zodat onze fabriek niet stil komt te staan. Samen met je inkoop collega die verantwoordelijk is voor alle verpakkingsmaterialen zijn jullie verantwoordelijk voor de dagelijkse operationele inkoop.

Op basis van prognoses en actuele productieplanning zorg je ervoor dat alle grondstoffen op het juiste moment binnen komen. Voor bulkgrondstoffen volg je de productie op de voet en schakel je met leveranciers voor het exacte levertijdstip. Voor grondstoffen op pallets stem je af met het magazijn of hier voldoende ruimte voor is. Ook maak je een planning voor de grondstoffen die we in eigen beheer produceren.

Met jouw sterke communicatieve vaardigheden draag je bij aan goede afspraken over levertijden en oplossingen met leveranciers en transporteurs. Ook verricht je administratief ondersteunende taken voor het inkoop proces, zoals factuur controle en inkoop gerelateerde data verwerking en onderhouden van artikelstamdata .

Door het opzetten, invullen, actueel en toegankelijk houden van alle vastgelegde informatie over orders zorg je voor een goede basis voor contractmanagement zodat onze strategisch inkoper hierop kan inspelen. Jullie hebben veel contact met elkaar en je denkt mee over verbeteringen in het proces. Je volgt de ontwikkelingen in de markt en weet hierop te anticiperen en mee te bewegen.

Onze fabriek draait 24/5. In uitzonderlijke gevallen kan dit betekenen dat je buiten kantooruren wordt gebeld als bijvoorbeeld een leverancier niet komt leveren en/of grondstof uit voorraad gaat. Met jouw verantwoordelijkheidsgevoel en oplossingsvermogen weet je dit ook buiten kantooruren op te lossen.


Wat bieden wij jou?

De salarismogelijkheden zijn gunstig (€ 2.698 – € 3.766 voor 40 uur per week) en we zijn aangesloten bij de CAO Zoetwaren. Ook bieden wij jou:

  • Een zeer uitdagende positie in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland;
  • Een fijne werkomgeving in ons moderne kantoor in Oosterhout;
  • Veel verantwoordelijkheid en zelfstandigheid binnen je functie en ruimte om je te ontwikkelen;
  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. flexibele werktijden, collectieve verzekeringen, winstdeling en een goed pensioen.


Over Merba
Zegt Merba je niet zoveel? Toch weten wij zeker dat je onze koekjes kent die veelal onder private label in de winkels liggen. In 2020 hebben wij het predicaat Koninklijk toegekend gekregen. Een kroon op het werk van ons familiebedrijf dat al meer dan 100 jaar de lekkerste koekjes ontwikkelt, produceert en verpakt voor klanten over de hele wereld. We zijn enorm trots op onze 50.000 m² moderne, industriële bakkerij in Oosterhout. Onder onze Koninklijke status bouwen we dagelijks door aan onze moderne fabriek waarbij de afzet inmiddels is uitgebouwd over 80 landen. In een 3 ploegendienst met 360 medewerkers produceren wij een groot assortiment aan koekjes. Merba is een innovatief bedrijf en met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Ter versterking van onze supply chain afdeling zijn we op zoek naar een gedreven en enthousiaste collega die zich fijn voelt binnen een omgeving waar de dynamiek hoog is. Je maakt deel uit van een hecht team en samen zorgen we ervoor dat de supply chain gewaarborgd wordt. Weet jij met je commerciële instelling en communicatieve vaardigheden een goede relatie te behouden met onze leveranciers en interne stakeholders? En wil je werken aan een mooie toekomst bij een familiebedrijf dat internationaal actief is? 

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega?

De ideale kandidaat is een relatiebouwer, stressbestendig en continue op zoek naar verbeteringen in het proces. Word je blij van het optimaliseren van voorraden en processen om kosten in de keten te besparen? En herken jij jezelf in onderstaande eisen? Dan zijn we op zoek naar jou!

  • Je bent in het bezit van minimaal een HBO diploma of hebt HBO niveau ontwikkelt door ervaring in een vergelijkbare functie;
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met supply chain, inkoop of logistiek;
  • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. Beheers je ook Duits dan is dat een pré;
  • Je hebt goede kennis van MS Office en ERP.

Ben je net afgestudeerd en wil je jezelf ontwikkelen binnen inkoop? Ook dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren!


Enjoy the team!

We ontvangen graag je motivatie en cv. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of de inhoud van de functie? Dan kun je contact opnemen met Jeanine Ubink, HR Adviseur via 06-25777975 of werken@merba.com.