HR Manager

Functieomschrijving

Sinds 1920 is Merba een succesvolle toonaangevende fabrikant van koekjes met een wereldwijde afzet in meer dan 80 landen. Zegt Merba je niet zoveel? Toch weten wij zeker dat je ons kent! Het lekkerste chocolate chip koekje dat je ooit hebt gegeten is naar alle waarschijnlijkheid in onze moderne fabriek gebakken. Wij zijn bescheiden, maar enorm trots op onze 50.000 m² industriële koekjesfabriek in Oosterhout. In een 3 ploegendienst met 260 vaste medewerkers en gemiddeld 100 flexwerkers produceren wij een groot assortiment aan koekjes veelal onder private label. Merba is een innovatief bedrijf en is met de nieuwste technieken koploper in automatisering. Wij zijn op zoek naar een stevige HR professional die de organisatie bij de hand neemt en HR verder op de kaart gaat zetten. Heb jij de overtuigingskracht om dingen in beweging te brengen? En zie jij het als een uitdaging om binnen een hectische omgeving Merba klaar te stomen voor de toekomst? Lees dan snel verder!


De functie

Innovatie heeft altijd op nummer 1 gestaan bij Merba. Maar wij realiseren ons ook dat wij nooit zo succesvol waren geworden zonder onze mensen. Daarom willen wij HR verder professionaliseren aan de eisen die de arbeidsmarkt nu vraagt. Jij bent verantwoordelijk om hier richting aan te geven door middel van het ontwikkelen, neerzetten en implementeren van een HR strategie.

Je voelt goed aan wat de behoeftes zijn in onze organisatie, en weet vanuit dit uitgangspunt doeltreffend beleid neer te zetten en ondersteunende tools en systemen uit te rollen. Alles met het doel om de beste mensen te binden, boeien, behouden en vinden. Duurzame inzetbaarheid staat de komende jaren hoog op de agenda. Je gaat o.a. een transparant en objectief beoordelingsprogramma opzetten en meebouwen aan de ontwikkeling van onze medewerkers door middel van competentiemanagement.
Je bent een businesspartner voor het management en ondersteunt en coacht hen bij de diverse HR vraagstukken om zichzelf en hun team verder te ontwikkelen.
We zoeken een bevlogen HR manager met een praktische insteek die ervaring heeft met het opzetten van een professionele HR organisatie. Met jouw ervaring heb je een duidelijke visie ontwikkelt op veranderen in organisaties en weet je directie en collega’s hierin mee te krijgen.
Deze strategische HR rol is nieuw voor Merba. Jij krijgt de ruimte om zelf richting te bepalen en invulling te geven aan de plannen samen met het huidige HR team. Het team bestaat momenteel uit 2 HR adviseurs (waarvan 1 tijdelijk), een HR medewerker en een stagiaire. Je bent onderdeel van het MT en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur.


Wat bieden we jou?

De salarismogelijkheden zijn gunstig en we zijn aangesloten bij de CAO Zoetwaren. Ook bieden wij jou:

  • Een zeer uitdagende positie in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland;
  • Een fijne werkomgeving in ons moderne kantoor in Oosterhout;
  • Je krijgt veel vrijheid om je functie naar eigen inzicht in te vullen;
  • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;
  • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. collectieve verzekeringen, winstdeling en een goed pensioen.

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega?

De ideale kandidaat heeft een sterke persoonlijkheid, weet anderen te inspireren en kan verbinding leggen op verschillende niveaus. Je pakt graag door, maar weet ook wanneer je even gas terug moet nemen.

Herken jij jezelf ook in onderstaand profiel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

  • Je hebt een afgeronde HBO / WO- opleiding;
  • Met minimaal 10 jaar relevante werkervaring op HRM gebied ben je expert in jouw vakgebied, van operationeel tot strategisch niveau;
  • Je hebt eerder succesvol een professionele HR afdeling opgezet, bij voorkeur binnen een productieomgeving of een omgeving die je daarmee kunt vergelijken;
  • Je bent strategisch sterk en beschikt over een sterk ontwikkeld leiderschap;
  • Je bent 32-40 uur per week beschikbaar.


Interesse?

Denk je dat wij bij elkaar passen? We ontvangen graag je motivatie en cv. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure of over de inhoud van de functie? Stuur een berichtje naar werken@merba.com. Dan nemen we binnen 24 uur contact met je op.