Continuous Improvement / Verbeter Manager

Functieomschrijving

De lekkerste chocolate chip cookies van de wereld? Deze worden gemaakt in de 50.000 m² industriële koekjesfabriek van Merba in Oosterhout. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek een enthousiaste, gedreven nieuwe collega met HBO niveau voor deze nieuwe functie binnen Merba. Wil jij werken aan een mooie toekomst bij een familiebedrijf dat internationaal actief is? Lees dan snel verder!

De functie

Als continu verbetermanager help en begeleid je de organisatie in het toepassen van de bekende verbetertechnieken. Door jouw toedoen ontstaat er een proactieve cultuur van continu verbeteren en eigenaarschap op teamleider en operator niveau. Je werkt nauw samen met de ploegchefs, proces engineers en manager TD. Je rapporteert aan de operations manager.

Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het optimaliseren van onze processen met focus op verhogen van veiligheid, verbeteren van kwaliteit en performance. Met verbetertechnieken zoals LEAN, TPM, Kaizen, Value Stream Mapping en je ervaring met productieprocessen ben je in staat en gedreven om verbeterprojecten te initiëren, te coördineren en jouw oplossingen te implementeren. Je hebt er plezier in om anderen mee te nemen in dit verandertraject. Je bent pragmatisch ingesteld en voelt je thuis op de werkvloer!

Je start je afwisselende dag met het bekijken van de KPI’s en de performance van de afgelopen 24 uur. Hiervoor sluit je aan bij de dagstart van een productielijn. Je spreekt met collega’s over hun lopende verbeterprojecten en je helpt hen op weg waar ze vastlopen. Hierna ga je aan de slag met een verpakkingsrobot, bij een bepaald product wordt de koek soms scheef ingelegd, aan jou om de oorzaak boven tafel te krijgen. Na een gezellige lunch met je collega's maak je een analyse waarom rendement op een lijn achterblijft en deelt deze met de mensen aan deze productielijn. Na een overleg met collega’s over een groot verbeterproject, waar jij projectleider bent, rond je je dag af met een maandelijkse presentatie aan de directie over de voortgang van de lopende verbeterprojecten. Jouw vasthoudende persoonlijkheid en sociale skills heb je ook vandaag je collega's weer meegenomen in de verbeteringen, zodat het morgen nóg een beetje beter gaat. 

Wat bieden we jou?

Je komt werken in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland. De salarismogelijkheden zijn gunstig ,afhankelijk van jouw niveau, mogelijkheden, ervaring en opleiding. Naast een uitdagende werksfeer en gezellige en behulpzame collega's bieden wij jou ook:

 • Ruime ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden;
 • Een salaris afhankelijk van opleiding ervaring (€3000 - €5000 bruto per maand)
 • Een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;
 • Omdat het een nieuwe functie is veel vrijheid om dit naar eigen inzicht in te vullen;
 • Wezenlijke impact om de performance van Merba te verbeteren;
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;
 • Ieder jaar ontvang je een winstdelingsbonus
 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve verzekeringen en een goed pensioen.

Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega?

De ideale kandidaat neemt van nature initiatief, is gedreven om doelstellingen te halen en is analytisch sterk. Je houdt ervan om jouw kennis te delen en vindt het een uitdaging om te werken in een ver geautomatiseerde technische omgeving. Herken jij jezelf ook in onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je bent in het bezit van minimaal een HBO diploma bij voorkeur technische bedrijfskunde
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in procesverbetering
 • Je vind het leuk om ook zelf aan de slag te zijn binnen productie / aan de lijnen
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met automatiseringstechnieken
 • Je hebt kennis van en ervaring met de gangbare verbetertechnieken. Bijvoorbeeld LEAN/Six Sigma Green Belt
 • Je bent beschikbaar voor 40 uur per week.

In verband met de vakantie periode vinden de eerste gesprekken plaats vanaf 26 en 27 augustus. Ben jij dan op vakantie? Geef het dan even aan bij je sollicitatie, dan houden we er rekening mee.