Business Controller

Functieomschrijving

De lekkerste chocolate chip cookies van de wereld? Deze worden gemaakt in de 50.000 m² industriële koekjesfabriek van Merba in Oosterhout. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een scherpe, analytische nieuwe collega met HBO/WO niveau voor deze nieuwe functie binnen Merba. Wil jij werken aan een mooie toekomst bij een familiebedrijf dat internationaal actief is? Lees dan snel verder!

 

De functie

In deze nieuwe functie als Business controller bij Merba ga jij aan de slag met (financiële) sturingsinformatie. Merba is een groeiende organisatie die in de breedte professionaliseert. Hierdoor is er bij de directie sterke behoefte aan rapportages en dashboarding, die jij gaat verzorgen. Daarnaast ondersteun je de afdelingen in het vormgeven en sturen op KPI's. Je werkt nauw samen met de managers, zowel binnen productie als overhead en rapporteert aan de CFO. 

 

Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het verbinden, integreren en vertalen van data naar sturingsinformatie, waarbij je zowel informatie haalt als brengt. Doordat je alle informatie voor handen hebt ben je in staat om ingewikkelde (financiële) vraagstukken eenvoudiger te maken, hierbij geef je gevraagd én ongevraagd advies. Hierbij komen jouw communicatieve en adviesvaardigheden goed van pas waarbij je altijd gericht bent op samenwerking. Je analyseert en denkt mee op strategisch niveau, hierbij durf je kritisch te zijn en weet je de juiste vertaalslag te maken naar passende oplossingen voor Merba. 

 

Jij zorgt ervoor dat de hele organisatie beschikt over de juiste informatie, compleet van alle afdelingen, zodat er voor iedereen maar één waarheid is. Voor deze processen beschik jij over de complete Microsoft suite, met zowel office 365, Power Apps/BI en DynamicsAX. 

 

In deze afwisselende functie start jij je dag met een afspraak met de supply chain manager om de juiste KPI’s scherp te krijgen. Daarna duik jij in een analyse voor een productgroep om te bekijken of deze financieel toekomstbestendig is, na de lunch bespreek je de resultaten met de operations manager en de CCO. Bij het maken van deze analyses maak je gebruik van Power BI en andere tools zoals Excel, SQL en/of Access. Door jouw vasthoudendheid en creativiteit zijn er ook vandaag weer goede plannen gemaakt om Merba nog een stukje beter te maken! 

Je werkt nauw samen met het ICT en Finance team. Samen bouwen we aan een betrouwbare schat van data om er effectieve informatie van te kunnen maken. 

 

Wat bieden we jou?

Je komt werken in één van de snelst groeiende foodbedrijven van Nederland. De salarismogelijkheden zijn gunstig, afhankelijk van jouw niveau, mogelijkheden, ervaring en opleiding. Naast een uitdagende werksfeer en gezellige en behulpzame collega's bieden wij jou ook:

 • Ruime ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden;

 • Een hoge mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid;

 • Omdat het een nieuwe functie is veel vrijheid om dit naar eigen inzicht in te vullen;

 • Wezenlijke impact om de performance van Merba te verbeteren;

 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om 10 extra dagen bij te kopen;

 • Ieder jaar ontvang je een winstdelingsbonus

 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals collectieve verzekeringen en een goed pensioen.


Functievereisten

Ben jij onze nieuwe collega?

De ideale kandidaat is vasthoudend, assertief en zorgt voor inzichtelijke informatie, altijd en voor iedereen. Het is jouw passie om er voor te zorgen dat alles altijd klopt. Omdat het gaat om een nieuwe functie zijn we op zoek naar iemand die deze nieuwe rol en alle processen hiervoor vorm geeft en er energie uit haalt dit zelf op te bouwen. Herken jij jezelf ook in onderstaande eisen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 • Je bent in het bezit van een HBO/WO diploma bij voorkeur (technische) bedrijfskunde

 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie, meer ervaring is altijd welkom. 

 • Je hebt affiniteit met IT en cijfers

 • Je hebt aantoonbare ervaring met power BI

 • Je bent beschikbaar voor 32/40 uur per week.